ΑΣ ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ 1961

Ιστορία του συλλόγου ΑΣ ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ


Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 1961 και είναι από τις ιστορικότερες ομάδες της Φθιώτιδας. Τα τελευταία χρόνια από την ίδρυση της Α’ Κατηγορίας, αγωνίζεται σ’ αυτή, πάντα τερματίζοντας στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Το 2010 έκανε την υπέρβαση και κατέκτησε το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, μετά από 49 χρόνια, η ομάδα μας αγωνίστηκε με ήθος και αξιοπρέπεια στα σαλόνια της Α1’ Κατηγορίας δυστυχώς δεν κατάφερε να μείνει και φέτος επιστρέφουμε ξανά στην Α΄ Κατηγορία. Δεν μας πειράζει όμως εμείς είμαστε εδώ συνεχίζουμε πιο δυνατοί από ποτέ, με μια νέα και δυνατή διοίκηση , μια καλή ποδοσφαιρική ομάδα με κύριο στόχo την διαφήμιση του χωριού μας και την μεγάλη ιστορία της ομάδας γενικότερα.. Από το 2009 η ομάδα μας αγωνίζεται στο γήπεδο της σε φυσικό χλοοτάπητα και με ηλεκτροφωτισμό, έχοντας ένα από τα καλύτερα γήπεδα, στην Φθιώτιδα.


Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΣΤΡΙ - ΑΣ ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ


Συνεχεία του πρωταθλήματος και η ομάδα μας σε ένα πολύ ωραίο ντέρμπι έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην κατηγορία νικώντας με 1-2 την ομάδα του ΚΑΣΤΡΙ.
Πρώτα από όλα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Καστρί για την άψογη φιλοξενία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την άψογη στάση τους σε όλους τους φιλάθλους μας που ήταν πάνω από 300 άτομα.
Αγωνιστικά τώρα ένα πρώτο ημίχρονο που βασίστηκε στην δύναμη και σε λίγες καλές προσπάθειες και για τις δυο ομάδας σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο, που δύσκολα παίζεις ποδόσφαιρο.
Με τη αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε με το γκολ που σημείωσε το ΚΑΣΤΡΙ στο 47΄ και προηγήθηκε με 1-0.
Στο 46΄αναγκαστικη αλλαγή του Γ. Ηλιοπούλου λόγο τραυματισμού με τον Ηλία Κυπριώτη.
Η ομάδα μας έδειξε σοβαρότητα και πειθαρχεία και στο 56’ σε ένα απίστευτο σόλο του Ριζαϊ (που ήταν από τους καλύτερους παίχτες) με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε το παιχνίδι.
Το γκολ μας ξύπνησε και με ένα επιθετικό μονόλογο η ομάδα μας άρχισε να χάνει ευκαιρίες.
Μια τρομερή ενεργεία του Φιλίππου Καραδημα (που ήταν από τους καλύτερους παίχτες), από αριστερά πάσα για τον Κυπριώτη χέρι έξω από την περιοχή και φάουλ, δεύτερη κίτρινη για τον αμυντικό του Καστρί και αποβολή, εκτελεστής του φάουλ ο Δ. Γαλανης (που ήταν από τους καλύτερους παίχτες) και φυσικά γκολ και 1-2.
Στο 72΄ αλλαγή του Αρχηγού Νίκου Ηλιοπούλου λόγο τραυματισμού με τον Ηλία Ανυφαντή που σημειωτέων ήταν και πάλι από του διακριθέντες του αγώνα.
Στο 73΄αλλαγη του Ηλία Κυπριώτη με τον Μάκη Μπάρκα λόγο τραυματισμού, και στο 79΄δευτερη κίτρινη για τον Κώστα Μακκα και αποβολή.
Σωρεία ευκαιριών για το 1-3 αλλά τελικά δεν ήρθε και έτσι τελείωσε το παιχνίδι.


Το έχω γράψει πολλές φόρες αλλά τι να πω απλός, συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον Κόουτς Χρήστο Καλκανη για το κοουτσάρισα και την όλοι εικόνα της ομάδας.

Συγχαρητήρια σε όλοι την ομάδα και σ΄αυτους που έπαιξαν και σε αυτούς που μπήκαν αλλαγή και σε αυτούς που δεν έπαιξαν, οι ομάδα είναι μια οικογένεια που κατεβαίνει στο γήπεδο και ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο που παίζει.

Συνεχίζουμε εντος έδρας με την Θύελλα Ροδωνιάς.


Σύνθεση:

ΛΕΛΛΗΣ, ΜΑΚΚΑΣ, ΓΑΤΣΙΟΣ, ΓΑΡΤΣΙΩΝΗΣ, ΓΑΛΑΝΗΣ, ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ, ΚΡΕΤΣΗΣ, ΡΙΖΑΪ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (46΄ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ-73΄ΜΠΑΡΚΑΣ), ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.(72΄ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ).
*** Η ομάδα μου, το ΔΣ και εγώ προσωπικά δείχνουμε σε κάθε αγώνα το «ύφος» και το «ήθος» το όποιο πρεσβεύουμε.

o πρόεδρος Δημήτρης Γιαννολοπουλος